Ravioli

Zelfgemaakte ravioli met vers pastadeeg is absoluut niet moeilijk, het vergt wel wat tijd. Maar je proeft het verschil met de kant en klaar pakjes.

 

Ingrediënten

  • 300 g bloem type 00
  • 3 eieren
  • 1 tl zout
  • 1 el olijfolie 

Voor de saus 

  • 300 g spinazie
  • 40 g boter
  • 3 el bloem
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1 sjalotje fijn gesnipperd
  • 1 eidooier
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 50 g gruyère
  • 150 ml koude melk
  • snufje peper
  • snufje zout
  • snufje nootmuskaat 

Tomatensaus

  • 4 á 5 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • takje basilicum
  • 5 el olijfolie
  • 200 g cherrytomaatjes   

Bereiding 

  1. Meng het bloem met de eieren, zout en olijfolie en kneedt goed door met je handen of beruik een keukenmachine.
  2. Druk het deeg iets plat en wikkel het in plasticfolie en zet het in de koelkast.
  3. Bak de spinazie in een koekenpan aan en knijp het vocht eruit. Hak de spinazie in stukjes.
  4. Doe de boter in de pan met de ui, knoflook en tijm en bak dit kort aan.
  5. Doe de bloem erbij en roer dit goed door.
  6. Dan de melk erbij toevoegen en blijven roeren totdat het een mooie glad mengsel wordt. Voeg de zout, peper en nootmuskaat erbij.
  7. Zet het vuur laag en voeg de eidooier erbij en roer dit goed. Voeg de gruyère, Parmezaanse kaas en de spinazie erdoorheen.
  8. Laat dit goed afkoelen en zet dit over in een spuitzak en leg dit in de koelkast.
  9. Haal het deeg uit de koelkast en verwerk het door het deegmachine totdat het een dun pastadeeg wordt.
  10. Vul het pastadeeg met de vulling en leg er een ander pastadeeg eroverheen en druk met ronde cirkel of een andere vorm naar wens.
  11. Zet een bord met een laagje bloem, dit zorgt ervoor dat de pasta niet gaat plakken op het bord.
  12. Snijdt de tomaten 4 keer in met een mes en zet ze in een kom met kokend water zodat het velletje loskomt.
  13. In een pan doe je de olie, knoflook in zijn geheel en een takje basilicum en laat dit 20 minuten op laag vuur koken. 
  14. Haal het velletje van de tomaten af en pureer deze.
  15. Voeg de tomaten bij de olijfolie met de knoflook en laat dit inkoken. Als de saus wat is ingekookt dan voeg je de cherrytomaatjes eraan toe.
  16. Kook de ravioli in water met een snufje zout.
  17. Als de ravioli bovendrijft dan zijn ze klaar. 
  18. Haal ze met een schuimspaan eruit en dep ze droog met keukenpapier.
  19. Lepel wat van de tomatensaus op een bord en leg er de ravioli op en giet er weer een kleine hoeveelheid tomatensaus erboven op, garneer met een takje basilicum. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten