Zelfgemaakte ravioli met vers pastadeeg is absoluut niet moeilijk, het vergt wel wat tijd. Maar je proeft het verschil met de kant en klaar pakjes.
Ingrediënten
- 300 g bloem type 00
- 3 eieren
- 1 tl zout
- 1 el olijfolie
Voor de saus
- 300 g spinazie
- 40 g boter
- 3 el bloem
- 1 teentje knoflook geraspt
- 1 sjalotje fijn gesnipperd
- 1 eidooier
- 50 g parmezaanse kaas
- 50 g gruyère
- 150 ml koude melk
- snufje peper
- snufje zout
- snufje nootmuskaat
Tomatensaus
- 4 á 5 tomaten
- 2 teentjes knoflook
- takje basilicum
- 5 el olijfolie
- 200 g cherrytomaatjes
Bereiding
- Meng het bloem met de eieren, zout en olijfolie en kneedt goed door met je handen of beruik een keukenmachine.
- Druk het deeg iets plat en wikkel het in plasticfolie en zet het in de koelkast.
- Bak de spinazie in een koekenpan aan en knijp het vocht eruit. Hak de spinazie in stukjes.
- Doe de boter in de pan met de ui, knoflook en tijm en bak dit kort aan.
- Doe de bloem erbij en roer dit goed door.
- Dan de melk erbij toevoegen en blijven roeren totdat het een mooie glad mengsel wordt. Voeg de zout, peper en nootmuskaat erbij.
- Zet het vuur laag en voeg de eidooier erbij en roer dit goed. Voeg de gruyère, Parmezaanse kaas en de spinazie erdoorheen.
- Laat dit goed afkoelen en zet dit over in een spuitzak en leg dit in de koelkast.
- Haal het deeg uit de koelkast en verwerk het door het deegmachine totdat het een dun pastadeeg wordt.
- Vul het pastadeeg met de vulling en leg er een ander pastadeeg eroverheen en druk met ronde cirkel of een andere vorm naar wens.
- Zet een bord met een laagje bloem, dit zorgt ervoor dat de pasta niet gaat plakken op het bord.
- Snijdt de tomaten 4 keer in met een mes en zet ze in een kom met kokend water zodat het velletje loskomt.
- In een pan doe je de olie, knoflook in zijn geheel en een takje basilicum en laat dit 20 minuten op laag vuur koken.
- Haal het velletje van de tomaten af en pureer deze.
- Voeg de tomaten bij de olijfolie met de knoflook en laat dit inkoken. Als de saus wat is ingekookt dan voeg je de cherrytomaatjes eraan toe.
- Kook de ravioli in water met een snufje zout.
- Als de ravioli bovendrijft dan zijn ze klaar.
- Haal ze met een schuimspaan eruit en dep ze droog met keukenpapier.
- Lepel wat van de tomatensaus op een bord en leg er de ravioli op en giet er weer een kleine hoeveelheid tomatensaus erboven op, garneer met een takje basilicum.

