Reuze soezen met aardbei en slagroom

Deze reuze soesjes gevuld met room en aardbei zijn te lekker! Maar ook erg leuk om te maken als er bijvoorbeeld visite in aantocht is, en ze zijn zo klaar. Lust je geen aardbeien vervang deze met fruit naar eigen smaak.

 

Ingrediënten

  • 150 ml melk
  • 50 g boter
  • 90 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1 tl suiker
  • 140 g aardbeien
  • 1 el poedersuiker
  • 150 ml slagroom
  • 1 zakje vanille suiker
  • 2 el poedersuiker
  • 1 zakje klop Fix
  • 20 g pure chocolade

Bereiding

  1. Voor de soezendeeg breng je in een steelpan de melk aan de kook. Voeg dan de boter, suiker, en een snufje zout roer dit goed door.
  2. Haal de pan van het vuur en voeg de bloem en bakpoeder erbij en meng het mengsel goed door met een houten lepel totdat het zich tot een gladde bal vormt.
  3. Verwarm de oven voor op 200ºC
  4. Laat het deeg iets afkoelen en voeg dan een voor een de eieren erbij en blijf goed kloppen.
  5. Vul een spuitzak met stervormige mondstuk en spuit op een ovenplaat bedekt met bakpapier vier of vijf cirkels.
  6. Zet de bakplaat in de oven en bak ze 30 minuten of totdat ze goudbruin zijn. De ovendeur niet openen tijdens het bakken anders zakken ze in.
  7. Snijdt het kapje van de soezen direct en laat ze afkoelen.
  8. Snijdt de aardbeien in kleine blokjes en meng de poedersuiker er door. Zet dit aan de kant.
  9. Klop in een schone kom de slagroom, vanillesuiker, poedersuiker en de klop Fix stijf.
  10. Schep 2 volle eeltlepels slagroom in de soezen en dan een eeltlepel van de aardbeien. Zet het kapje erop.
  11. Smelt de chocolade in de magnetron en drapeer het in een dunne straal over de soezen.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten