Ricotta cake is een lekkere romige cake, doordat je ricotta toevoegt. Je kunt uiteraard ook variëren met andere fruitsoorten.
Ingrediënten
- 100 g roomboter (kamertemperatuur)
- 100 g kristalsuiker
- 1 el vanille extract
- 300 g ricotta
- 2 grote eieren
- 190 g bloem
- 1 el bakpoeder
- Handvol bosbessen
- Handvol bramen
Cakevorm 12×25
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180ºC
- Bekleedt een cakevorm met bakpapier.
- Meng met een garde de boter, suiker en het vanille extract tot een romig mengsel ontstaat.
- Voeg de eieren èèn voor èèn toe en meng door het botermengsel.
- Wacht met het toevoegen van het nieuwe ei tot het vorige ei helemaal is opgenomen.
- Voeg de ricotta toe en roer tot alles is gemengd.
- Zeef de bloem en het bakpoeder over het mengsel en vouw dit met een spatel door het mengsel tot het goed gemengd is.
- Voeg de helft van het fruit erbij en meng dit rustig door.
- Doe de helft van het cake in de vorm en strooi de rest van het fruit erboven op en dan de rest van het deeg er weer boven op.
- Bak de cake in 45 minuten. Prik er tussendoor met een satéprikker in als het er schoon uitkomt dan is de cake klaar.
- Laat de ricotta cake iets afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.

