Ricottacake met bramen en frambozen

Ricotta cake is een lekkere romige cake, doordat je ricotta toevoegt. Je kunt uiteraard ook variëren met andere fruitsoorten.

Ingrediënten

  • 100 g roomboter (kamertemperatuur)
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 el vanille extract
  • 300 g ricotta
  • 2 grote eieren
  • 190 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • Handvol bosbessen
  • Handvol bramen   

Cakevorm 12×25

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC
  2. Bekleedt een cakevorm met bakpapier. 
  3. Meng met een garde de boter, suiker en het vanille extract tot een romig mengsel ontstaat.
  4. Voeg de eieren èèn voor èèn toe en meng door het botermengsel. 
  5. Wacht met het toevoegen van het nieuwe ei tot het vorige ei helemaal is opgenomen. 
  6. Voeg de ricotta toe en roer tot alles is gemengd.
  7. Zeef de bloem en het bakpoeder over het mengsel en vouw dit met een spatel door het mengsel tot het goed gemengd is.
  8. Voeg de helft van het fruit erbij en meng dit rustig door.
  9. Doe de helft van het cake in de vorm en strooi de rest van het fruit erboven op en dan de rest van het deeg er weer boven op.
  10. Bak de cake in 45 minuten. Prik er tussendoor met een satéprikker in als het er schoon uitkomt dan is de cake klaar.
  11. Laat de ricotta cake iets afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.  
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten