Rijstnoedels met biefstuk

Een smakelijke en snel op tafel gerecht die ik je niet wil onthouden. Persoonlijk vindt ik de brede rijstnoedels het lekkerste, maar de dunne noedels kan natuurlijk ook.

Ingrediënten 

  •  300 g biefstuk
  • 190 g brede rijstnoedels
  • 200 g mini paksoi 
  • 3 lente uitjes
  • 200 g taugé
  • 1 el verse gember (geraspt of fijn gehakt)
  • 1 teentje knoflook (geraspt of fijn gehakt)  

Voor de marinade  

  • 1 ½ el sojasaus
  • 1 tl maïzena
  • ½ tl baksoda
  • ½ tl witte peper 

Voor de saus 

  • 1 ½ el sojasaus
  • 1 ½ el oestersaus
  • 2 el water 

Bereiding 

  1. Snijdt de biefstuk in stukjes en voeg het in een kom samen met de sojasaus, maïzena, baksoda, witte peper en roer het goed door elkaar en laat dit marineren.
  2. Kook de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet het af en spoel het met koud water.
  3. Giet in een wok of een koekenpan 3 el zonnebloemolie, de gember en knoflook en bak de biefstuk 2 minuten op hoog vuur aan.
  4. Haal de biefstuk uit de wok.
  5. In dezelfde wok voeg je weer 3 el zonnebloemolie met de paksoi en bak dit 2 minuten aan.
  6. Voeg de biefstuk erbij en de rijstnoedels.
  7. Doe de sojasaus, oestersaus en het water erbij en roer alles goed door elkaar en kook dit nog 2 minuten.
  8. Voeg de lente-uitjes en de taugé erbij en houdt wat van het groen voor de garnering.
  9. Garneer met de resterende lente-uitjes.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten