Een smakelijke en snel op tafel gerecht die ik je niet wil onthouden. Persoonlijk vindt ik de brede rijstnoedels het lekkerste, maar de dunne noedels kan natuurlijk ook.
Ingrediënten
- 300 g biefstuk
- 190 g brede rijstnoedels
- 200 g mini paksoi
- 3 lente uitjes
- 200 g taugé
- 1 el verse gember (geraspt of fijn gehakt)
- 1 teentje knoflook (geraspt of fijn gehakt)
Voor de marinade
- 1 ½ el sojasaus
- 1 tl maïzena
- ½ tl baksoda
- ½ tl witte peper
Voor de saus
- 1 ½ el sojasaus
- 1 ½ el oestersaus
- 2 el water
Bereiding
- Snijdt de biefstuk in stukjes en voeg het in een kom samen met de sojasaus, maïzena, baksoda, witte peper en roer het goed door elkaar en laat dit marineren.
- Kook de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet het af en spoel het met koud water.
- Giet in een wok of een koekenpan 3 el zonnebloemolie, de gember en knoflook en bak de biefstuk 2 minuten op hoog vuur aan.
- Haal de biefstuk uit de wok.
- In dezelfde wok voeg je weer 3 el zonnebloemolie met de paksoi en bak dit 2 minuten aan.
- Voeg de biefstuk erbij en de rijstnoedels.
- Doe de sojasaus, oestersaus en het water erbij en roer alles goed door elkaar en kook dit nog 2 minuten.
- Voeg de lente-uitjes en de taugé erbij en houdt wat van het groen voor de garnering.
- Garneer met de resterende lente-uitjes.

