Roti wrap

Roti zelf maken is helemaal niet moeilijk, maar het kost wel wat tijd. Het verschil met de zelfgemaakt roti heeft indruk op mij gemaakt hoe lekker het was. Maar in mijn vriezer ligt altijd een voorraadje roti van de toko, mocht ik toch even geen tijd hebben maar er wel zin in hebben.

Ingrediënten

  • 460 g kippendijen
  • 1 gehakte ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • Zonnebloemolie
  • Kerrie masala 
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 middelgrote tomaten in blokjes gesneden
  • 4 aardappels in kleine blokjes gesneden
  • 200 g sperziebonen vers of dievries
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 100 ml water
  • 1 tl zout
  • ½ tl peper 

Voor de rotti 

  • 300 g bloem
  • 1 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 ml lauwwarm water
  • 350 g gele spliterwten
  • ½  tl kurkumapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl zout
  • water  

Bereiding 

  1. Voeg in een pan olie en fruit de ui aan met de knoflook en de gember.
  2. Voeg de kerrie masala, korianderpoeder, komijnpoeder en de tomaten toe en bak dit 1 minuut.
  3. Doe de kip in de pan met de peper en zout en roer dit door.
  4. Snijdt de aardappels in kleine blokjes en doe deze in de pan. Voeg het kippenbouillon blokje met het water en laat dit 20 minuten koken.
  5. Voor het rottideeg; meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, zout en het water tot een deegbal en laat dit rusten.
  6. Spoel de spliterwten met koud water goed door.
  7. Voeg in een pan met koud water de spliterwten, knoflook, zout en de kurkuma en breng dit aan de kook totdat de spliterwten gaar zijn. Dit kun je checken door een erwt tussen je vingers fijn te knijpen. Zodra het gaar is giet je het af en laat het goed afkoelen.
  8. Maak van het deeg balletjes ter grootte van een appel.
  9. Zet alvast een ruime koekenpan op laag vuur en besmeer deze met zonnebloemolie.
  10. Pak een deegbal, druk dat iets plat en voeg 2 eeltlepels van de spliterwten erin.
  11. Breng de randen van het deeg naar elkaar toe en draai het deegbal dicht. Rol met een deegroller de deegbal met de spliterwten plat.
  12. Bak de roti 1 á 2 minuten aan beiden kanten en besmeer telkens bij het omkeren de roti met olie. 
  13. Vul de roti met de kip, aardappels en sperziebonen. garneer met bijvoorbeeld rode uien en komkommer en rol de roti op.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten