Diamanthaas met groene kruidenkorst

Heb je een etentje in de planning staan, dan is dit een absolute topper om voor je gasten te bereiden. Een iets uitgebreider gerecht die wel wat tijd vergt maar het zeker waard is. Nu alleen nog een dessert kiezen!

 

Ingrediënten

  • 400 g Diamanthaas
  • 1 el Dijon mosterd
  • 4 kleine sjalotjes

Voor de kruidenkorst

  • 40 g peterselie
  • 2 kleine tenen knoflook
  • 35 g Grana padano
  • 30 g panko
  • Rasp van 1 citroen
  • Snufje peper

Voor de saus

  • Runderbouillon
  • 175 ml sinaasappelsap
  • 1 laurierblad
  • 1 steranijs
  • 1 el appelstroop
  • 30 g koud boter in kleine blokjes

Bereiding

  1. Voeg alle ingrediënten voor de kruidenkorst in een mini keukenmachine en pureer het tot een kleverige massa en zet dit aan de kant.
  2. Verwarm de over voor op 180ºC
  3. Maak het vlees op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm een koekenpan met olie en boter en bak het vlees rondom goudbruin 2 tot 3 minuten. Haal het vlees uit de pan. Smeer de mosterd op het vlees aan de bovenkant en verdeel het kruidenmengsel erover. Zet het vlees in een ovenschaal en bak het vlees nog 10 minuten aan.
  5. Bak de sjalotjes rondom goudbruin op laag vuur in het zelfde koekenpan met een scheut neutrale olie.
  6. Voor de saus breng de bouillon, sinaasappelsap, appelstroop met het laurierblad en anijs aan de kook en laat dit inkoken totdat je een iets stroperig mengsel overhoudt. Voeg steeds 2 kleine blokjes koude boter bij de saus en blijf mengen met een garde tot alle boter is toegevoegd.
  7. Haal het vlees uit de oven en laat het 10 minuten rusten.
  8. Snijd het vlees in stukken. Giet wat saus op een bord en leg daarop het vlees met de sjalotjes.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten