Runderstoof in tomatensaus

Een heerlijk runderstoof gerecht uit de Nigeriaanse keuken dit keer. Zo ontzettend lekker en vol smaak, en het past zeker met dit koude weer. Serveer het met bijvoorbeeld basmatirijst.

 

Ingrediënten

Voor de tomatensaus

  • 6 tomaten 673 g in stukken
  • 1 rode paprika in stukken
  • 1 rode ui in stukken
  • Halve rode peper
  • 4/5 tenen knoflook
  • 26 g verse gember

Voor de bereiding van het vlees

  • 4 el zonnebloemolie
  • 800 g runderstoof vlees
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 ½ tl paprikapoeder
  • 1 ½ tl currypoeder
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 3 laurierblad
  • 4 kruidnagel
  • 4 piment (optioneel)
  • Tomatensaus
  • 1 runderbouillon blokje
  • 2 middelgroot uien fijngehakt
  • 1 pepertje optioneel

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de tomatensaus in een blender en pureer dit.
  2. Giet de olie in een braadpan en bak het vlees aan beiden kanten goudbruin.
  3. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, currypoeder, rozemarijn, laurierblad, kruidnagel, piment en bak dit nog 1 minuut op middelhoog vuur.
  4. Giet de tomatensaus bij het vlees en verkruimel het bouillonblokje erbij.
  5. Leg er een pepertje in de pan en laat het vlees 2 uur stoven of totdat het vlees zacht begint te worden.
  6. Voeg de uien erbij en laat het nog 25/30 minuten koken.
  7. Voeg nog zout naar smaak en serveer met rijst.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten