Salade met gerookte zalm en avocado

Een salade die je zo op tafel zet. Je hoeft alleen de ingrediënten in huis te halen en wat snijwerk that’s all. Soms is het even lekker om niet te lang in de keuken te staan maar wel wat lekkers op tafel te zetten. En overigens een gezond maaltje. Ik had er nog een lekker stokbroodje met aioli bij geserveerd. 

Ingrediënten 

  • 150 g gerookte zalm
  • 1 avocado 
  • 1 zak gemengde sla 
  • 1 rode ui in ringen gesneden 
  • Bakje sherry tomaatjes 
  • Mini of gewone komkommer in schijfjes gesneden 
  • Gorgonzola dop 
  • 6 á 7 grote kappertjes 

Voor de dressing 

  • 1 ½ tl mosterd 
  • 1 ½ el citroensap 
  • 1 ½ tl azijn 
  • 1 ½ sinaasappelsap 
  • 7 á 8 el zonnebloemolie 
  • Zout naar smaak 
  • Snufje peper 

Bereiding 

  1. Verdeel de gemengde sla over twee borden.  
  2. Halveer de tomaatjes en leg deze op de sla. Doe dit ook met de ui en de komkommer.  
  3. Verdeel de kleine hoeveelheden van de gorgonzola, kappertjes en zalm over de salade. 
  4. Snijdt de avocado in repen en leg het als een bolletje in het midden. 
  5. Voor de dressing doe de mosterd samen met de citroen, sinaasappelsap en azijn in een glazen potje met deksel en schudt goed door. Voeg de olie erbij en schudt nogmaals goed door elkaar. Voeg nog zout en peper naar smaak toe. 
  6. Verdeel de dressing over de salade en serveer. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten