Salade met venkel en gerookte zalm

Dit frisse salade van venkel en gerookte zalm is een absolute aanrader als je even lekker een avondje voor een lichte maaltijd wil gaan, super lekker en gezond en staat zo op tafel. En met de zomerse temperaturen natuurlijk ideaal.

 

Ingrediënten

  • 1 pak rucola
  • 1 venkel
  • 1 rode ui
  • 200 g gerookte zalm
  • 1 bloedsinaasappel
  • Cherry tomaatjes

Voor de dressing

  • 1 ½ el honing
  • 1 ½ tl mosterd
  • 1 el citroen
  • 70 ml zonnebloemolie
  • ½ tl dille vers of gedroogd
  • Snufje zout naar eigen smaak
  • Snufje peper

 

Bereiding

  1. Verdeel de rucola over een ruime bord.
  2. Snijd de venkel in dunne repen met behulp van een mandoline, heb je die niet dan heel dun snijden met een scherp mes. Doe dit ook met de ui en verdeel dit over de rucola.
  3. Schil de bloedsinaasappel en zorg ervoor dat je het witte velletje zoveel mogelijk verwijdert en ze in een dunne ringen en verdeel ze ook op het
  4. Zet de tomaatjes op hun kop en snijdt ze kruislings bijna helemaal door en druk ze met je vingers iets uit elkaar. Verdeel ze op het bord.
  5. Meng voor de dressing de honing, mosterd en de citroen goed door.
  6. Giet langzaam de olie erbij en blijf roeren.
  7. Voeg de dille, zout en peper en roer het door.

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten