Salade Niçoise, een echte klassieker. Lekker voor in de zomer. Heerlijk als lunch of hoofdgerecht.
Ingrediënten
- 2 moten tonijn vers of uit de diepvries
- 500 g krieltjes
- 2 kropjes little gem sla
- 60 g harico vertes
- bakje cherrytomaat gehalveerd
- 1 blikje ansjovis
- 2 eieren
- 2 el calamata olijven
- 1 tl kappertjes
Voor de dressing
- 1 el citroensap
- 1 teentje knoflook geraspt
- 4 el olijfolie
- peper naar smaak
- ½ tl zout
Bereiding
- Kook de krieltjes in water tot ze zacht zijn.
- Blancheer de harico vertes voor 4 minuten in heet water en zet ze direct over in koud water.
- Kook de eieren 6 minuten. En snijdt ze doormidden.
- Snijdt de tomaatjes door de helft.
- Verdeel de little gem sla over een grote bord met daarop de tomaatjes, harico vertes en de olijven.
- Smeer wat olie over de tonijn en maak ze op smaak met peper en zout. Verwarm de grilplaat en bak ze 1 minuut per kant.
- Meng voor de dressing de citroensap, knoflook en giet langzaam de olie toe en breng het op smaak met peper en zout.
- Snijdt de tonijn in repen en verdeel over het bord.
- Giet de dressing over de salade.

