Salade Niçoise

Salade Niçoise, een echte klassieker. Lekker voor in de zomer. Heerlijk als lunch of hoofdgerecht.

 

Ingrediënten

  • 2 moten tonijn vers of uit de diepvries
  • 500 g krieltjes
  • 2 kropjes little gem sla
  • 60 g harico vertes
  • bakje cherrytomaat gehalveerd
  • 1 blikje ansjovis
  • 2 eieren
  • 2 el calamata olijven
  • 1 tl kappertjes  

Voor de dressing

  • 1 el citroensap
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 4 el olijfolie
  • peper naar smaak
  • ½ tl zout 

Bereiding 

  1. Kook de krieltjes in water tot ze zacht zijn.
  2. Blancheer de harico vertes voor 4 minuten in heet water en zet ze direct over in koud water.
  3. Kook de eieren 6 minuten. En snijdt ze doormidden.
  4. Snijdt de tomaatjes door de helft.
  5. Verdeel de little gem sla over een grote bord met daarop de tomaatjes, harico vertes en de olijven.
  6. Smeer wat olie over de tonijn en maak ze op smaak met peper en zout. Verwarm de grilplaat en bak ze 1 minuut per kant.
  7. Meng voor de dressing de citroensap, knoflook en giet langzaam de olie toe en breng het op smaak met peper en zout.
  8. Snijdt de tonijn in repen en verdeel over het bord.
  9. Giet de dressing over de salade. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten