Samosa’s

Deze heerlijke Indiase gevulde driehoekjes met aardappel, doperwten en heerlijke kruiden zijn de moeite waard om uit te proberen. Je kan ze ook ongebakken invriezen.

Ingrediënten

Voor het deeg 

  • 275 g bloem
  • 1 tl komijnzaad (optioneel)
  • ½ tl zout  
  • 160 ml lauwwarm water

Voor de vulling 

  • 3 aardappels
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 10 g gember geraspt
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • ½ tl groene peper 
  • 50 g dopertwen
  • 1 tl kurkuma
  •  ½ tl chilipoeder
  • handvol verse koriander 

Bereiding 

  1. Kook de aardappels met schil in water. Prik in de aardappels met een satéstokje om te checken of ze gaar zijn. Als ze gaar zijn spoel ze met koud water en laat ze afkoelen.
  2. Ontvel de aardappels en pureer deze. 
  3. Doe olie in de pan en bak de ui, knoflook, gember, en de groene peper.
  4. Voeg de doperwten erbij in de pan. 
  5. Voeg de kurkuma, rode chilipeper en de koriander en bak dit 5 minuten aan.
  6. Schep de aardappelpuree erbij en meng dit goed door elkaar op laag vuur voor ongeveer 3 minuten. En laat het daarna goed afkoelen.
  7. Rol een bolletje deeg ter grote van een golfbal tot een cirkel. Snijdt het door de helft. 
  8. Vouw het deeg als een driehoek en druk met je vingers en druk de randen tegen elkaar aan. Vul het met het aardappelmengsel. Druk dan de bovenrand dicht.
  9. Verhit de genoeg olie in een wok of pan en bak de samosa’s goud bruin.  
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten