Saté ayam

Saté ayam, één van de bekendste gerechten uit Indonesië is denk ik wel de saté. Er is een grote variatie aan saté. Probeer deze saté eens, zo lekker. Zorg wel dat je saté stokjes enig tijd in water hebben gezeten i.v.m verbranding.

 

Ingrediënten

  • 650 g kippendijen
  • 2 el citroensap
  • 1 el zonnebloem olie
  • kippenbouillon
  • 4 teentjes knoflook
  • vers stukje kurkuma 5 cm
  • 3 blaadjes limoenblad (Aziatische winkel verkrijgbaar)
  • 1 el gula djawa (palm suiker)
  • 1 ½ tl zout
  • ½ tl peper 
  • Saté stokjes geweekt in water  

Bereiding 

  1. Snijdt de kippendijen in kleine stukjes of lange slierten en zet dit in een kom.
  2. Pureer in een vijzel of in een mini blender de knoflook, kurkuma, limoenblad, komijnzaad, korianderzaad, de palmsuiker en het zout en voeg dit bij de kip. Giet de citroensap, olie en peper erbij en meng de kip goed door elkaar.
  3. Rijg de kip aan de satéstokjes en laat ze 1 uur of langer marineren.
  4. Verwarm de oven voor op 200ºC 
  5. Leg de saté spiesjes op een rooster in de oven of een grillpan en gril ze 20 á 25 minuten. 
  6. Serveer er eventueel satésaus bij.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten