Scones

Scones, een ware traktatie. In een handomdraai heb je ze gemaakt met maar weinig ingrediënten. Als je een high tea organiseert, dan mogen de scones niet ontbreken. Maar ze kunnen ook zeker als ontbijt of brunch. 

Ingrediënten 

  • 350 g bloem 
  • 1 tl bakpoeder 
  • Snufje zout 
  • 40 g suiker 
  • 110 g koude boter  
  • 70 g rozijnen 
  • 100 ml melk 
  • 50 ml slagroom 
  • 1 ei 
  • 1 el bloem  

 Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190ºC . 
  2. Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout. 
  3. Doe de boter bij het bloem en los de boter met je vingers op totdat je kleine deegkorreltjes hebt. 
  4. In een andere kom meng je de melk, slagroom en het ei en roer het geheel met een garde. 
  5. Giet het melk en eimengsel bij de bloem, maar houdt een eeltlepel apart, om aan het einde de scones hiermee te besmeren. Meng verder met je handen. Zorg dat het een grove structuur behoudt, 
  6. Bestuif het werkblad met een eeltlepel bloem. Druk het deeg iets plat en druk dan met een ronde vorm er rondjes uit. 
  7. Leg de deegrondjes op een bakvorm bekleed met bakpapier. 
  8. Besmeer de scones met het resterende melk en eimengsel. 
  9. Bak de scones 30 minuten of totdat ze goudbruin zijn in de oven. 
  10. Serveer ze met bijvoorbeeld boter en jam. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten