Shepherd’s pie

Shepherd’s pie, een echt comfort food gerecht vind ik zelf. En het fijne hiervan is dat je dit ruim van tevoren kunt klaarmaken en dan alleen in de oven hoeft te zetten.

 

Ingrediënten

  • 500 g gehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 wortels (in kleine blokjes)
  • 2 stengels bleekselderij (in kleine blokjes)
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 1 el verse rozemarijn fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 el bloem
  • 4 el worcestershire sauce
  • 1 runderbouillon blokje
  • 250 ml water
  • 300 g doperwten
  • 7 middelgrote aardappels
  • 100 ml melk
  • 30 g boter
  • 2 eidooiers
  • 3 el olijfolie
  • 1 ½ tl zout 
  • peper naar smaak

Bereiding 

  1. Schil en kook de aardappels in water gaar.
  2. Giet 3 el olie in een pan en voeg het gehakt toe. Rul het gehakt los. Voeg de gesnipperde ui erbij en bak het door.
  3. Voeg de wortels en de bleekselderij toe en kook dit op middelhoog vuur voor ongeveer 10 minuten.
  4. Voeg de rozemarijn, de tomatenpuree, peper en zout toe en kook dit 5 minuten.
  5. Voeg het bloem erbij en kook nogmaals 5 minuten.
  6. Meng het bouillonblokje met het warme water en giet dit bij het gehaktmengsel en de worcestershire sauce.
  7. Verwarm ondertussen de oven voor op 190ºC
  8. Besmeer alvast een ovenschaal met olie.
  9. Doe de doperwten bij het gehaktmengsel en roer dit door.
  10. Verwarm de melk met de boter.
  11. Stamp de aardappel tot puree en giet de melk met boter erbij en roer dit goed door. Voeg zout naar smaak toe.
  12. Doe de eidooiers erbij en meng nogmaals goed door elkaar.
  13. Giet het gehaktmengsel in de ovenschaal.
  14. Verdeel de aardappelpuree met een lepel bovenop het gehaktmengsel en strijk het glad.
  15. Zet de schaal in de oven voor ongeveer 30 minuten of totdat de bovenkant goudbruin wordt. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten