Sinaasappel cranberry cake

Een feestelijke cake en een verrukkelijke combinatie is deze cranberry sinaasappelcake vol smaak. En rond deze tijd zijn beiden goed te vinden in de supermarkten.

 

Ingrediënten

  • 155 g boter
  • 130 g basterdsuiker
  • 3 eieren (m)
  • Rasp van sinaasappel
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 1 tl vanille extract
  • 3 el zonnebloem olie
  • 350 g bloem
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • ½ tl baksoda
  • 180 g cranberry

Voor de sinaasappelsaus

  • 150 ml sinaasappelsap
  • 2 el suiker
  • 1 el maïzena
  • 1 tl water
  • ½ tl rozenwater (optioneel)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC
  2. Vet een cakevorm goed.
  3. Mix met handmixer de boter en suiker in een kom.
  4. Doe daar de eieren een voor een erbij en blijf tussendoor mixen.
  5. Voeg de sinaasappelrasp, vanille extract, en de zonnebloemolie en mix dit verder door.
  6. Meng de bloem met de bakpoeder en baksoda en schep dit bij het natte mengsel en mix het door.
  7. Schep 1 eeltlepel bloem door de cranberries en hussel het door.
  8. Doe de cranberry bij het beslag en meng dit door met een spatel.
  9. Verdeel het beslag in de cakevorm en bak de cake 50 minuten.
  10. Check tussendoor de cake door er met een saté prikker in de cake te prikken. Als het er schoon uit komt dan kan het uit de oven.
  11. Laat de cake afkoelen voor het snijden.
  12. Voor de saus, verwarm de sinaasappelsap en de suiker in een sauspan, kook dit 2 minuten op middelhoog vuur.
  13. Meng de maïzena met 1 theelepel koud water en giet dit bij de saus. Laat het nog 1 minuut koken en daarna iets afkoelen.
  14. Giet de saus over de cake en serveer.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten