Een feestelijke cake en een verrukkelijke combinatie is deze cranberry sinaasappelcake vol smaak. En rond deze tijd zijn beiden goed te vinden in de supermarkten.
Ingrediënten
- 155 g boter
- 130 g basterdsuiker
- 3 eieren (m)
- Rasp van sinaasappel
- 50 ml sinaasappelsap
- 1 tl vanille extract
- 3 el zonnebloem olie
- 350 g bloem
- 1 ½ tl bakpoeder
- ½ tl baksoda
- 180 g cranberry
Voor de sinaasappelsaus
- 150 ml sinaasappelsap
- 2 el suiker
- 1 el maïzena
- 1 tl water
- ½ tl rozenwater (optioneel)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170ºC
- Vet een cakevorm goed.
- Mix met handmixer de boter en suiker in een kom.
- Doe daar de eieren een voor een erbij en blijf tussendoor mixen.
- Voeg de sinaasappelrasp, vanille extract, en de zonnebloemolie en mix dit verder door.
- Meng de bloem met de bakpoeder en baksoda en schep dit bij het natte mengsel en mix het door.
- Schep 1 eeltlepel bloem door de cranberries en hussel het door.
- Doe de cranberry bij het beslag en meng dit door met een spatel.
- Verdeel het beslag in de cakevorm en bak de cake 50 minuten.
- Check tussendoor de cake door er met een saté prikker in de cake te prikken. Als het er schoon uit komt dan kan het uit de oven.
- Laat de cake afkoelen voor het snijden.
- Voor de saus, verwarm de sinaasappelsap en de suiker in een sauspan, kook dit 2 minuten op middelhoog vuur.
- Meng de maïzena met 1 theelepel koud water en giet dit bij de saus. Laat het nog 1 minuut koken en daarna iets afkoelen.
- Giet de saus over de cake en serveer.

