Sinaasappel kardemom cake

De combinatie van sinaasappel en kardemom maakt deze cake heerlijk geurig en onweerstaanbaar lekker. Een cake als je bezoek krijgt en toch iets lekkers op tafel wil zetten bij de koffie of thee. Kardemom peulen vindt je o.a. bij de Aziatische winkel. Wil je de poeder variant dan vindt je die ook bij de supermarkt.

 

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel rasp en sap (150 ml sap)
  • 100 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 250 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • Snufje zout
  • 120 g zachte boter
  • 110 g basterdsuiker
  • 6-7 kardemompeulen of ¼ tl gemalen kardemompoeder

Cakevorm 23 cm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Mix de boter, de suiker en het rasp van de sinaasappel tot een crème.
  3. Pers de sinaasappel en giet dit in een maatbeker. Voeg hierbij de melk, vanille extract en de eieren en kluts dit kort door.
  4. Haal de kardemom zaadjes uit de peulen en stamp ze met een vijzel fijn.
  5. Zeef de bloem, bakpoeder en het zout in een kom.
  6. Voeg de kardemom bij de bloem.
  7. Mix de bloem bij het botermengsel en giet het natte mengsel erbij. Mix dit niet te lang.
  8. Vet een cakevorm en leg op de bodem bakpapier. Giet het deeg in de cakevorm en bak de cake 40 á 45 minuten.
  9. Controleer tussentijds met een saté prikker, als deze schoon eruit komt dan is de cake klaar.
  10. Laat de cake 10 minuten afkoelen.
  11. Haal de cake uit de vorm en zet hem op een schaal.

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten