Sinaasappel mascarponecrème taart

Zo leuk om taarten te bakken, en met dit recept maak je een heerlijke luchtige sinaasappel mascarpone crème taart met sinaasappel curd en een lekkere mascarponecrème laag. Je kunt er ook voor kiezen om de taart naakt te laten en alleen de lagen te besmeren en de bovenkant.

 

Ingrediënten

Voor de biscuitdeeg

  • 6 eieren
  • 140 g lichtbruine suiker
  • 45 g witte suiker
  • 190 g bloem
  • 35 g maïzena
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • Snufje kardemom
  • Snufje zout

Voor de sinaasappel curd

  • 100 ml sap en rasp van 1 sinaasappel
  • 100 g suiker
  • 5 eieren
  • 130 g boter

Voor de mascarponecrème

  • 500 g mascarpone
  • 120 g poedersuiker
  • 100 g witte chocolade
  • 400 ml slagroom

Voor de dripping

  • 100 g witte chocolade
  • 55 g slagroom
  • Rood food color
  • Geel food color

Springvorm 18 cm met hoge rand

Bereiding

  1. Voor het biscuitdeeg verwarm de oven voor op 180ºC
  2. Voor de sinaasappel curd doe de eieren, suiker, sinaasappelrasp en sap in een hittebestendig kom en zet bovenop een pan met een laagje water, breng dit rustig aan de kook en blijf roeren totdat het dikker begint te worden.
  3. Haal de kom van het vuur en voeg de blokjes boter erbij, roer het goed door zodat de boter gesmolten is. Dek het af met plastic folie en zet het in de koelkast om af te koelen.
  4. Vet en bekleed een bakvorm met bakpapier.
  5. Klop de eieren, suiker en de sinaasappelrasp romig.
  6. Zeef de bloem, en de kardemom bij de eieren en spatel dit voorzichtig door.
  7. Giet het beslag in de vorm en zet het in de oven voor ongeveer 35/40 minuten.
  8. Haal de vorm uit de oven en laat het 5 minuten afkoelen.
  9. Keer de vorm om en verwijder het bakpapier en laat het nog verder afkoelen.
  10. Snijdt de cake doormidden in 4 stukken.
  11. Voor de mascarponecrème mix de mascarpone, met de suiker.
  12. Smelt de witte chocolade en mix dit door de mascarpone.
  13. Klop de slagroom in een andere kom stijf en meng dit met een spatel bij de mascarpone.
  14. Leg een cake op een schaal en besmeer met de curd.
  15. Spuit wat van de mascarpone crème over de curd en verdeel het met een taartspatel
  16. Leg er weer een bisque bovenop en herhaal dit nog drie keer.
  17. Smeer de mascarpone langs de zijkanten licht aan.
  18. Verwarm het witte chocolade met de room boven op een pan met een hittebestendig kom en laat het goed smelten, haal de kom van het vuur en voeg er druppel van het rode en 2 of 3 druppels van het gele food collor en roer goed door. Giet dit in een spuitfles of spuitzakje en spuit aan de zijkanten rondom taart zodat het nar beneden druipt.
  19. Spuit nog toefjes van de mascarpone crème rondom de taart en zet het in de koelkast.
  20. Versier met stukjes sinaasappel.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten

Leave a Comment