Sinaasappelmousse

Sinaasappels zijn gelukkig vaak te vinden in de supermarktschappen en daar kan je deze heerlijke sinaasappelmousse van maken wanneer je maar wil. Een lekker fris en romig dessert na een etentje!

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 3 gelatine blaadjes
  • 3 eieren
  • 175 g suiker
  • 200 ml slagroom
  • 1 tl citroensap

Bereiding

  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Was de sinaasappels goed en droog ze af.
  3. Rasp 1 sinaasappel en pers het sap van beiden uit.
  4. Splits de eieren en klop de eidooier met de suiker au ben marie tot een dik romig mengsel.
  5. Knijp de gelatine uit en voeg een voor dit bij de eidooiers, blijf tussendoor roeren.
  6. Haal de crème van het vuur en roer de sinaasappelsap en de rasp bij de crème en roer het verder door.
  7. Laat de crème afkoelen.
  8. Klop de eiwit stijf.
  9. Klop de slagroom in een aparte kom ook stijf.
  10. Spatel voorzichtig het eiwit en dan de slagroom door de crème.
  11. Vul een spuitzak met de mousse en spuit de glaasje tot bijna aan de rand.
  12. Zet de glaasjes in de koelkast voor 2 uur of langer.
  13. Versier met eventueel een schijfje sinaasappel aan de rand van het glas en serveer.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten