Slagroom schnitte

Een slagroom Schnitte heb je ongetwijfeld weleens in de supermarkt of bij de bakker zien liggen. Als je een slagroomliefhebber bent, en van biscuit dan ga je hier zeker van genieten. Super makkelijk en o zo lekker. Misschien een leuk idee voor een verjaardag!

 

Ingrediënten

Voor de biscuit

  • 4 eieren
  • 130 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 90 g bloem
  • 20 g maïzena
  • Snufje zout

 

  • 500 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 30 g basterdsuiker
  • 3 el aardbeienjam
  • 2 zakjes nougatine (Dr. Oetker)
  • Verse aardbeien in plakjes (of vrucht naar keuze)
  • Pak wafelrollen met chocolade crème (optioneel)

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Vet een bakplaat (38×26) en bekleedt de bodem met bakpapier.
  3. Doe in een mixer de eieren, suiker en de vanillesuiker en mix dit 10 minuten. Na 10 minuten wordt het eimengsel wit.
  4. Zeef de bloem met de maïzena en het zout boven de kom met eimengsel en meng langzaam met een spatel het beslag.
  5. Giet het beslag op de bakplaat en strijk het glad. Zet het in de oven voor ongeveer 20 minuten.
  6. Laat de cake 15 minuten afkoelen.
  7. Snijdt alle zijkanten van de cake af en snijdt dan de biscuit door de helft.
  8. Leg de 2 stukken biscuit op elkaar en snijdt ze in de lengte van 27 cm en de breedte van 12 cm
  9. Smeer een laag slagroom aan de bovenkant van de biscuit.
  10. Smeer de aardbeienjam op de tweede biscuit en leg deze met de jam kant op de biscuit met slagroom.
  11. Smeer een dunne laag slagroom aan de bovenkant en strijk het glad en leg de aardbeien naast elkaar.
  12. Smeer de slagroom over de aardbeien en rondom de biscuit en strijk het glad.
  13. Druk de nougatine rondom met je handen.
  14. Vul een spuitzak met de rest van de slagroom en spuit de bovenkant af in slierten of in toefjes. Versier met aardbeien en eventueel wafelrollen met chocolade crème.
  15. Zet de taart in de koelkast voor ongeveer 30 minuten zodat het kan opstijven.

 

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten