Ben jij ook o zo gek op slagroomtaart als ik, probeer deze heerlijke ouderwetse Hollandse taart. Gevuld en versierd met aardbeien. Je kunt uiteraard ook andere fruitsoorten gebruiken als je geen aardbeien lust.
Ingrediënten
- 5 eieren
- 150 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 120 g bloem
- 30 g maïzena
- snufje zout
- 700 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 40 g basterdsuiker
- 4 el aardbeienjam
- 180 g nougatine
- Verse aardbeien
Springvorm 24 cm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180ºC .
- Beboter en bekleed de bodem met bakpapier.
- Doe in een mixer de eieren, suiker en de vanillesuiker en mix dit 10 minuten. Na 10 minuten wordt het beslag wit.
- Zeef de bloem met maïzena bij de eieren en voeg een snufje zout erbij en meng langzaam met een spatel het beslag.
- Giet het beslag in de bakvorm en zet het in de oven voor ongeveer 25 minuten.
- Laat de cake 15 minuten afkoelen en snijdt het daarna horizontaal doormidden.
- Smeer een laag aardbeienjam op de onderste laag en verdeel een laag van de slagroom.
- Verdeel de plakjes aardbeien op de slagroom.
- Leg de tweede cake erbovenop en smeer weer de slagroom erop.
- Besmeer de hele taart rondom met de slagroom.
- Druk met je handen de nougatine aan de zijkant van de taart.
- Spuit toefjes slagroom bovenop de taart en versier met aardbeien.
- Zet de taart in de koelkast voor ongeveer 30 minuten zodat het kan opstijven.

