Slagroomtaart

Ben jij ook o zo gek op slagroomtaart als ik, probeer deze heerlijke ouderwetse Hollandse taart. Gevuld en versierd met aardbeien. Je kunt uiteraard ook andere fruitsoorten gebruiken als je geen aardbeien lust.

 

Ingrediënten

  • 5 eieren 
  • 150 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 120 g bloem
  • 30 g maïzena
  • snufje zout
  • 700 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 40 g basterdsuiker
  • 4 el aardbeienjam
  • 180 g nougatine
  • Verse aardbeien  

Springvorm 24 cm

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC .
  2. Beboter en bekleed de bodem met bakpapier.
  3. Doe in een mixer de eieren, suiker en de vanillesuiker en mix dit 10 minuten. Na 10 minuten wordt het beslag wit.
  4. Zeef de bloem met maïzena bij de eieren en voeg een snufje zout erbij en meng langzaam met een spatel het beslag.
  5. Giet het beslag in de bakvorm en zet het in de oven voor ongeveer 25 minuten. 
  6. Laat de cake 15 minuten afkoelen en snijdt het daarna horizontaal doormidden.
  7. Smeer een laag aardbeienjam op de onderste laag en verdeel een laag van de slagroom.
  8. Verdeel de plakjes aardbeien op de slagroom.
  9. Leg de tweede cake erbovenop en smeer weer de slagroom erop.
  10. Besmeer de hele taart rondom met de slagroom. 
  11. Druk met je handen de nougatine aan de zijkant van de taart.
  12. Spuit toefjes slagroom bovenop de taart en versier met aardbeien.
  13. Zet de taart in de koelkast voor ongeveer 30 minuten zodat het kan opstijven. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten