Griekse gehaktballetjes in tomatensaus, een welbekend gerecht uit de Griekse keuken. Heerlijke te serveren met bijvoorbeeld rijst of orzo.
Ingrediënten
- 500 g rundergehakt
- 2 teentjes knoflook geraspt
- 1 kleine ui gesnipperd
- handvol peterselie (gehakt)
- 1 ½ tl gedroogde oregano
- 20 g broodkruim of panko
- 1 ½ tl komijn
- 1 ei
- 1 tl zout
- snufje peper
- 2 el olijfolie
Tomatensaus
- 500 g passata
- 1 kleine ui fijn gehakt
- 1 knoflook geraspt
- 3 el olijfolie
- ½ zout
- snufje peper
- 1 el tomatenpuree
- Snufje suiker
- 1 laurierblad
Bereiding
- Meng het gehakt met alle bovenstaande ingrediënten en maak er ovale balletjes van.
- Voor de tomatensaus doe olie in de pan met de ui en knoflook en laat dit aanbakken totdat het uitje glazig wordt.
- Voeg dan de tomatenpuree en kook dit 2 minuten aan en voeg de pasata erbij en de suiker en laat dit 10 minuten pruttelen.
- Als het teveel is ingekookt dan doe je er een beetje water bij.
- Bak de gehaktrollertjes in olie aan beiden kanten aan en doe ze daarna bij de tomatensaus en laat dit nog ongeveer 30 minuten koken.

