Soutzoukakia

Griekse gehaktballetjes in tomatensaus, een welbekend gerecht uit de Griekse keuken. Heerlijke te serveren met bijvoorbeeld rijst of orzo.

 

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • handvol peterselie (gehakt)
  • 1 ½ tl gedroogde oregano
  • 20 g broodkruim of panko
  • 1 ½ tl komijn
  • 1 ei 
  • 1 tl zout
  • snufje peper
  • 2 el olijfolie  

Tomatensaus 

  • 500 g passata
  • 1 kleine ui fijn gehakt
  • 1 knoflook geraspt
  • 3 el olijfolie
  • ½ zout
  • snufje peper
  • 1 el tomatenpuree
  • Snufje suiker
  • 1 laurierblad   

Bereiding 

  1. Meng het gehakt met alle bovenstaande ingrediënten en maak er ovale balletjes van.
  2. Voor de tomatensaus doe olie in de pan met de ui en knoflook en laat dit aanbakken totdat het uitje glazig wordt.
  3. Voeg dan de tomatenpuree en kook dit 2 minuten aan en voeg de pasata erbij en de suiker en laat dit 10 minuten pruttelen.
  4. Als het teveel is ingekookt dan doe je er een beetje water bij.
  5. Bak de gehaktrollertjes in olie aan beiden kanten aan en doe ze daarna bij de tomatensaus en laat dit nog ongeveer 30 minuten koken. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten