Souvlaki met kip en pita brood

Een bekend Grieks gerecht dat het lekkerste is met een zelfgemaakt pita brood, kip spiesjes en een tzatziki sausje.

 

Ingrediënten

Voor de kip marinade 

  • 2 kipfilet
  • 3 el olijfolie
  • 2 knoflook geraspt
  • 1 ½ el gedroogde oregano
  • 2 el citroensap
  • 1 ½ tl zout
  • Snufje peper
  • 5 á 6 satéstokjes (geweekt in water)
  • pita brood

Bereiding 

  1. Week de satéstokjes in koud water.
  2. Voor de marinade van de kip doe dit een half uurtje voordat je ze gaat grillen anders gaart de kip in het zuur.
  3. Snijdt de kip in blokjes, doe dit in een kom en voeg daarbij olijfolie, geraspte knoflook, oregano, citroensap, zout en peper naar smaak. Roer dit goed door en laat dit half een uurtje staan. 
  4. Verwarm de oven voor op 190ºC 
  5. Steek de kipblokjes op de satéstokjes en zet ze op een rooster in de oven op de grilstand. Je kunt ook op een grillpan hiervoor gebruiken.
  6. Voor de afwerking pak een pita broodje en besmeer deze in het midden met tzatziki.
  7. Leg daarop de kip, met ui, tomaat, en eventueel frietjes en rol de pita op.
  8. Wikkel het in bakpapier of aluminiumfolie en serveer het gerecht.  
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten