Spaghetti bolognese, zonder pakjes of zakjes zet je snel een lekker spaghetti bolognese op tafel.
Ingrediënten
- 1 pak 500 g spaghetti
- 500 g gehakt
- 1 ui gesnipperd
- 3 el olijfolie
- 1 wortel in kleine blokjes
- 2 stengels selderij in kleine blokjes
- 2 tenen knoflook geraspt
- 1 tl oregano
- 2 blikken tomaat
- ¼ tl suiker
- handvol basilicum
- 1 tl zout
- ½ tl peper
- geraspte parmezaanse kaas
Bereiding
- Giet in een pan olie en fruit de ui aan.
- Voeg het gehakt toe en bakt dit los.
- Voeg de wortels, selderij, knoflook, oregano, peper en zout toe en kook het 6 minuten.
- Voeg de tomaten bij het gehakt en laat dit koken met het deksel op de pan voor ongeveer 30 minuten.
- Voeg de basilicumblaadjes bij de tomatensaus.
- Kook ondertussen de spaghetti in ruim kokend water zoals aangegeven op de verpakking en giet het af en zet het weer terug in de pan.
- Giet er enkele eeltlepels van de tomatensaus bij de spaghetti en roer dit door. Bewaar de rest van de saus om erbovenop te serveren.
- Serveer de spaghetti met extra tomatensaus erbovenop en met de geraspte parmezaanse kaas.

