Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese, zonder pakjes of zakjes zet je snel een lekker spaghetti bolognese op tafel.

 

Ingrediënten

  • 1 pak 500 g spaghetti
  • 500 g gehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 el olijfolie
  • 1 wortel in kleine blokjes
  • 2 stengels selderij in kleine blokjes
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 1 tl oregano
  • 2 blikken tomaat
  • ¼ tl suiker
  • handvol basilicum
  • 1 tl zout
  • ½ tl peper
  • geraspte parmezaanse kaas  

Bereiding 

  1. Giet in een pan olie en fruit de ui aan. 
  2. Voeg het gehakt toe en bakt dit los.
  3. Voeg de wortels, selderij, knoflook, oregano, peper en zout toe en kook het 6 minuten.
  4. Voeg de tomaten bij het gehakt en laat dit koken met het deksel op de pan voor ongeveer 30 minuten.
  5. Voeg de basilicumblaadjes bij de tomatensaus.  
  6. Kook ondertussen de spaghetti in ruim kokend water zoals aangegeven op de verpakking en giet het af en zet het weer terug in de pan. 
  7. Giet er enkele eeltlepels van de tomatensaus bij de spaghetti en roer dit door. Bewaar de rest van de saus om erbovenop te serveren.
  8. Serveer de spaghetti met extra tomatensaus erbovenop en met de geraspte parmezaanse kaas. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten