Sperziebonen met tomatensaus

Lekker en makkelijk, maar zeker ook snel te bereiden zijn deze sperzieboontjes in tomatensaus. Maar wat ook fijn is, is dat ze veelzijdig te serveren zijn met andere gerechten.

 

Ingrediënten

  • 300 g sperziebonen
  • 4 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el citroensap
  • 1 tl zout
  • Snufje peper 
  • 4 el water 

Bereiding

  1. De specieboontjes kort blancheren in heet water. 
  2. Bak in een pan de olie en knoflook kort aan, voeg dan de tomatenpuree erbij en bak dit ook kort aan. Voeg er water bij.
  3. De sperziebonen afgieten en bij de tomatensaus toevoegen, dan het citroensap erbij voegen en laten koken totdat de boontjes helemaal gaar zijn. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten