Springrolls met gambas

Lekker, gezonde en licht zijn deze Springrolls. Je kunt ze uiteraard vullen met wat je lekker vindt. Maar wat ook handig is om ze een dag van te voren te maken om mee te nemen naar je werk.

 

Ingrediënten

  • 5 gamba’s voorgekookt en doormidden gesneden
  • 5 rijstvellen
  • 5 slablaadjes
  • verse koriander
  • Aziatische basilicum (optioneel) 
  • ½ komkommer in repen
  • munt blaadjes
  • 5 takjes Chinese bieslook (optioneel) 
  • 150 g rijstnoedels voorgekookt   

Voor de saus  

  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl knoflook geraspt
  • 4 el Hoisin sauce
  • 1 ½ el pindakaas
  • kleine chili peper  

Bereiding 

  1. Zet een kom met water voor de rijstpapier
  2. Snijdt de komkommer in de lengte en leg dit aan de kant.
  3. Dompel een vel rijstpapier in het water en leg het op een werkbank. Leg de sla erop en daarbovenop een klein hoopje rijstnoedels. Daarop de reepjes komkommer, koriander, munt en de basilicum. 
  4. Leg voor de sla de doormidden gesneden gamba’s en de stelen bieslook zodat de stelen bieslook eruit steken. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het verder door.
  5. Voor de saus doe de olie in een kleine pan met daarbij de knoflook. Bak dit kort aan. 
  6. Voeg de hoisin saus bij en meng goed door.
  7. Doe de pindakaas en de suiker bij en meng weer goed door. Laat dit 1 minuut koken en haal van het vuur.
  8. Laat de saus afkoelen en giet het in een kleine bakje.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten