Stifado

Een Grieks stoofgerecht die ik graag maak in de winter. Maar vandaag keek ik hier graag naar uit. Zelf dien ik de stifado op met aardappelpuree en peterselie. 

Ingrediënten

  • 1 kilo runderriblappen 
  • 6 kleine uien 
  • 2 tenen knoflook 
  • 400 g (1 blik gepelde tomaten) 
  • 1 el tomatenpuree 
  • ½ tl suiker 
  • 2 laurierbladeren 
  • 2 sinaasappelschillen 
  • ½ tl komijn 
  • 3 piment 
  • 3 kruidnagel 
  • Olijfolie 
  • 1 el boter 
  • Zout naar smaak 
  • Snufje peper 

Bereiding 

  1. Meng 2 bouillonblokjes met warm water en zet dit aan de kant. 
  2. Doe in de pan olie en de boter en bak de uien in zijn geheel lichtbruin aan. Haal de uien uit de pan en leg ze op een bord. 
  3. In dezelfde pan voeg ongeveer 1 el olijfolie en bak het vlees aan alle kanten bruin. 
  4. Voeg de tomatenpuree, knoflook, komijn en de tomaten met suiker bij het vlees en kook dit 2 minuten aan. 
  5. Voeg de laurier, piment, kruidnagel, sinaasappelschil, peper en zout toe, roer dit goed door elkaar en voeg de bouillon toe en zet de deksel op de pan. 
  6. Laat het vlees voor ongeveer 1 ½ uur stoven of totdat het vlees bijna gaar is, dan voeg je de uien erbij en laat dit nog 30 minuten koken. 
  7. Serveer met bijvoorbeeld aardappelpuree.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten