Stoofperen

Stoofperen zijn heerlijk te combineren met stoofgerechten of in een dessert. Als je een kerstmenu hebt dan mogen deze lekkere zoete peertjes niet ontbreken.

 

Ingrediënten

  • 1 kilo stoofperen
  • 2 el citroensap
  • 600 ml bessensap
  • 400 ml water
  • 5 el bruine basterdsuiker
  • 2 kaneelstokkjes
  • 2 steranijs
  • 2 tl maïzena
  • 2 tl water 

Bereiding 

  1. Schil de peertjes en snijdt het kroontje aan de onderkant eraf. Laat het steeltje zitten aan de peren. 
  2. Doe in een pan het bessensap met 400 ml water, citroensap, suiker, kaneel en steranijs.
  3. Leg de peren in de pan en zorg dat de peren helemaal onder het sap komen te staan/liggen. Indien nodig gebruik meer sap en water.
  4. Laat het sap goed intrekken in de peren. Het liefst een dag van tevoren bereiden.
  5. De volgende dag het vuur aanzetten en de peren op laag vuur koken totdat ze gaar zijn. 
  6. Haal de peren uit de pan en leg ze op een bord. Zet het vuur hoger zodat het vocht voor de helft inkookt. 
  7. Meng de maïzena met het water in een kommetje en giet dit roerend bij het sap.
  8. Serveer op een groot bord en giet de siroop over de peertjes. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten

Eén reactie

  1. Pingback: Gepocheerde peren – TastyRecipes