Stoofperen zijn heerlijk te combineren met stoofgerechten of in een dessert. Als je een kerstmenu hebt dan mogen deze lekkere zoete peertjes niet ontbreken.
Ingrediënten
- 1 kilo stoofperen
- 2 el citroensap
- 600 ml bessensap
- 400 ml water
- 5 el bruine basterdsuiker
- 2 kaneelstokkjes
- 2 steranijs
- 2 tl maïzena
- 2 tl water
Bereiding
- Schil de peertjes en snijdt het kroontje aan de onderkant eraf. Laat het steeltje zitten aan de peren.
- Doe in een pan het bessensap met 400 ml water, citroensap, suiker, kaneel en steranijs.
- Leg de peren in de pan en zorg dat de peren helemaal onder het sap komen te staan/liggen. Indien nodig gebruik meer sap en water.
- Laat het sap goed intrekken in de peren. Het liefst een dag van tevoren bereiden.
- De volgende dag het vuur aanzetten en de peren op laag vuur koken totdat ze gaar zijn.
- Haal de peren uit de pan en leg ze op een bord. Zet het vuur hoger zodat het vocht voor de helft inkookt.
- Meng de maïzena met het water in een kommetje en giet dit roerend bij het sap.
- Serveer op een groot bord en giet de siroop over de peertjes.


Pingback: Gepocheerde peren – TastyRecipes