Heerlijke frisse en licht salade die ook als bijgerecht maar ook ideaal als lunch opgediend kan worden. Een absolute favoriet van mij.
Ingrediënten
- 85 g bulgur
- 80 g peterselie
- Handvol blaadjes munt
- 2 lente uitjes
- 1 kleine rode ui
- 1 grote tomaat
- 80 g bulgur
- Sap van 1 citroen
- 4 el olijfolie
- Snufje peper
- Zout naar smaak
Bereiding
- Kook de bulgur 2 minuten en giet het af.
- Hak de peterselie en munt grof en zet het over in een ruime kom.
- Snijd de rode ui in kleine blokjes en de lente uitjes in dunne ringen en voeg dit bij de peterselie.
- Snijdt de tomaten zonder het vruchtvlees ook in blokjes en voeg dit ook in de kom bij de peterselie.
- Voeg de bulgur in de kom bij de rest van de ingrediënten.
- Giet de olijfolie en de citroensap en maak de Tabouleh op smaak met peper en zout.
- Zet Tabouleh in de koelkast als je de tijd hebt zodat de smaken kunnen intrekken.


Pingback: Pangasiusfilet met ui en tomatensaus - TastyRecipes