Tabouleh

Heerlijke frisse en licht salade die ook als bijgerecht maar ook ideaal als lunch opgediend kan worden. Een absolute favoriet van mij.

 

Ingrediënten

  • 85 g bulgur
  • 80 g peterselie
  • Handvol blaadjes munt
  • 2 lente uitjes
  • 1 kleine rode ui
  • 1 grote tomaat
  • 80 g bulgur
  • Sap van 1 citroen
  • 4 el olijfolie
  • Snufje peper
  • Zout naar smaak

Bereiding

  1. Kook de bulgur 2 minuten en giet het af.
  2. Hak de peterselie en munt grof en zet het over in een ruime kom.
  3. Snijd de rode ui in kleine blokjes en de lente uitjes in dunne ringen en voeg dit bij de peterselie.
  4. Snijdt de tomaten zonder het vruchtvlees ook in blokjes en voeg dit ook in de kom bij de peterselie.
  5. Voeg de bulgur in de kom bij de rest van de ingrediënten.
  6. Giet de olijfolie en de citroensap en maak de Tabouleh op smaak met peper en zout.
  7. Zet Tabouleh in de koelkast als je de tijd hebt zodat de smaken kunnen intrekken.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten

Eén reactie

  1. Pingback: Pangasiusfilet met ui en tomatensaus - TastyRecipes