Tagliatelle met kipgehaktballetjes

Tagliatelle met kipgehaktballetjes super simpel en zo lekker, je familie zal er dol op zijn. De perfecte maaltijd voor een doordeweeks dag, gebruik dan wel een pak tagliatelle uit de supermarkt. Heb je meer tijd dan raad ik je zeker aan om verse pasta te gaan maken.

Ingrediënten

  • 400 g kipgehakt
  • 30 g panko of broodkruim
  • 1 1/2 el peterselie vers of gedroogd
  • 6 blaadjes verse basilicum
  • 1 ei (M)
  • 1 sjalotje fijngehakt
  • Snufje peper
  • 1 tl zout
  • 1 el olijfolie

Voor de tomatensaus

  • 3 el olijfolie
  • 1 uitje fijngehakt
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 8 blaadjes basilicum
  • 1 bliktomaat

Voor de tagliatelle

  • 200 g bloem
  • 100 g maismeel
  • 3 eieren

Bereiding

  1. Meng het gehakt met de panko, peterselie, basilicum, ei, sjalotje, peper en zout en maak er balletjes van ter grote van een golfbal. Zet de gehaktballetjes afgedekt in de koelkast.
  2. Voor de tagliatelle meng de bloem, maismeel en de eieren en kneed het goed door in een keukenmachine of met je handen. Bedek de pasta in plastic folie en zet het in de koelkast.
  3. Verwarm een pan met olijfolie en bak de ui glazig aan, voeg daarbij de knoflook, en de basilicum en bak dit nog 2 minuten aan. Giet de tomaten erbij, peper en zout en roer het goed door. Laat dit 15 minuten koken.
  4. Verwarm een andere koekenpan met een eeltlepel olie en bak de gehakt balletjes aan alle kanten goudbruin aan.
  5. Voeg de gehaktballetjes bij de tomatensaus en laat dit nog 10 minuten koken.
  6. Snijdt de pasta in vier stukken en haal dit door een pastamachine. Heb je geen pastamachine dan kan dat ook eventueel met de hand. Rol de pasta met een deegroller zo dun mogelijk strooi er bloem over maar niet teveel en rol de rol dan de pasta weer op. Snijdt met een mes dunne slierten. Strooi er wat bloem over tegen het plakken en maak er een nestje van. Herhaal dit met het overige pasta deeg.
  7. Kook de pasta in ruim water met zout. Giet het af maar bewaar 200 ml van het pasta vocht.
  8. Schep de pasta bij de tomatensaus en serveer met extra verse basilicum en parmezaanse kaas.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten