Tarte tatin

Een klassiek Franse dessert . Als je het hebt over snel iets bakken, dan is dit er één van. Serveer het met een bolletje ijs en geniet.

Ingrediënten

  • a of 5 appels (granny smith)
  • 190 g bloem
  • 4 el suiker
  • 90 g boter
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 1 el citroensap 

 Voor de karamel   

  • 100 g boter
  • 100 g suiker 

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC 
  2. In een kom zeef je de bloem, zout, boter en de suiker en meng dit met je vingertoppen tot een kruimelige massa. Meng vervolgens het opgeklopte ei erbij. 
  3. Maak er een bal van en druk het iets plat en zet het weg in de koelkast in plastic folie.
  4. Schil de appels en snijdt elke appel in vieren en meng het citroensap erover i.v.m. verkleuring.
  5. In een ovenbestendige pan doe je de suiker en laat de boter karamelliseren tot de karamel goudbruin wordt.
  6. Verdeel de appels naast elkaar in de pan met de karamel.
  7. Rol het deeg uit en snijdt met je mes een cirkel iets groter dan de pan met appels erin.
  8. Plaats het deeg bovenop de appels en vouw het deeg langs de randen naar binnen. Prik er gaatjes in zodat de lucht kan ontsnappen.
  9. Plaats de pan in de oven voor 35 minuten.
  10. Haal het uit de oven en laat het kort afkoelen ongeveer 10 minuten.
  11. Plaats een grote bord op de pan en keer het om.
  12. Serveer met een bolletje vanille ijs. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten