Een klassiek Franse dessert . Als je het hebt over snel iets bakken, dan is dit er één van. Serveer het met een bolletje ijs en geniet.
Ingrediënten
- a of 5 appels (granny smith)
- 190 g bloem
- 4 el suiker
- 90 g boter
- 1 ei
- snufje zout
- 1 el citroensap
Voor de karamel
- 100 g boter
- 100 g suiker
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180ºC
- In een kom zeef je de bloem, zout, boter en de suiker en meng dit met je vingertoppen tot een kruimelige massa. Meng vervolgens het opgeklopte ei erbij.
- Maak er een bal van en druk het iets plat en zet het weg in de koelkast in plastic folie.
- Schil de appels en snijdt elke appel in vieren en meng het citroensap erover i.v.m. verkleuring.
- In een ovenbestendige pan doe je de suiker en laat de boter karamelliseren tot de karamel goudbruin wordt.
- Verdeel de appels naast elkaar in de pan met de karamel.
- Rol het deeg uit en snijdt met je mes een cirkel iets groter dan de pan met appels erin.
- Plaats het deeg bovenop de appels en vouw het deeg langs de randen naar binnen. Prik er gaatjes in zodat de lucht kan ontsnappen.
- Plaats de pan in de oven voor 35 minuten.
- Haal het uit de oven en laat het kort afkoelen ongeveer 10 minuten.
- Plaats een grote bord op de pan en keer het om.
- Serveer met een bolletje vanille ijs.

