Thaise basilicum met kip

Als je de Thaise basilicum kunt vinden bij de Aziatische winkel dan raad ik je zeker aan om dit heerlijk Thaise basilicum met kip te gaan maken. Zeer smaakvol en lekker snel. Dus ben je ook een Thai food lover dan zal dit gerecht je zeker in de smaak vallen. Oja, en vergeet niet het eitje bij te serveren want dat maakt het gerecht helemaal af.

Ingrediënten

  • 3 el zonnebloem olie
  • 3 kleine sjalotjes
  • 3 tenen knoflook
  • 2 rode pepers of meer
  • 100 g kousenband
  • 500 g kipgehakt
  • 3 el oestersaus
  • 2 el soja saus
  • 1 el fish saus
  • 60 gr Thaise basilicum (alleen de blaadjes)
  • Jasmijn rijst
  • Ei

Bereiding

  1. Stamp de sjalotjes, pepers en de knoflook in een vijzel, ze hoeven en niet helemaal fijn.
  2. Verwarm een wok met olie en bak de chili mengsel aan.
  3. Voeg de kousenband in de wok en kook dit 2 minuten aan.
  4. Rul de gehakt in de wok en kook dit kort aan.
  5. Giet de oestersaus, soja saus en de Fish saus erbij en roer het goed door.
  6. Voeg de basilicum in de wok en roer alles goed door.
  7. Kook de rijst volgens de verpakking.
  8. Bak een ei, maar houdt de eidooier zacht en serveer.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten