Thaise Penang curry met kip

Thaise Penang curry is zo geurig en heeft een explosie aan smaak. Maak je eigen Thaise curry pasta en je zult versteld staan hoe makkelijk het eigenlijk is. Je moet dan weliswaar wel naar de Aziatische winkel want helaas zijn niet alle ingrediënten in een supermarkt te vinden. Koop de ingrediënten in en wat je niet gebruikt kan gewoon in de vriezer voor een andere keer.

 

Ingrediënten

  • 650 g kippendijen
  • 10 g rode droge pepers
  • 2 rode spaanse pepers
  • 3 tenen knoflook
  • 2 kleine sjalotjes
  • 1 limoengras
  • 3 limoenblad (kafirblad)
  • 3 g garnalenpasta
  • ¼ tl komijnpoeder
  • ¼ tl koriander poeder
  • 300 ml kokosmelk
  • Halve blok Palmsuiker of naar eigen smaak
  • 2 el vissaus

 

Bereiding

  1. Week de gedroogde pepers in water voor 20 minuten of totdat ze zacht worden.
  2. Snijdt de sjalotten, citroengras, galanga, verse rode pepers, gedroogde pepers, knoflook in stukjes en zet dit in een keukenmachine voeg daarbij de garnalenpasta en pureer dit tot een fijne pasta.
  3. Giet olie in een pan met antiaanbaklaag, doe de gepureerde pasta in de pan en bak dit ongeveer 3 minuten aan.
  4. Voeg de kip erbij, roer het goed door en bak dit 5 minuten aan.
  5. Schenk de kokosmelk erbij en roer het goed door. Zet de deksel op de pan en laat het 25/30 minuten koken totdat de saus inkookt
  6. Serveer met pandanrijst.

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten