Toast met avocado en gepocheerd ei

Probeer dit heerlijke gezonde lunchgerecht eens. Het is niet voor niks de afgelopen jaar een populair gerecht geworden. Heb je geen zalm in huis of houd je daar gewoon niet van, dan kun je dat ook zonder doen en blijft het net zo lekker. 

Ingrediënten 

  • 2 sneetjes brood 
  • 1 avocado 
  • pakje gerookte zalm
  • 2 eieren  
  • 1 bakje tuinkers 
  • 1 tl limoensap 
  • Zout naar smaak 
  • snufje peper 
  • 1 el azijn 

 Bereiding 

  1. Rooster het brood aan. 
  2. Pocheer de eitjes 4 minuten in een diepe pan met water en azijn, 
  3. Snijdt de avocado doormidden en verwijder de pit. Prak de avocado grof in een kom, voeg daarbij het limoensap en breng het met zout en peper op smaak, meng het goed door. 
  4. Smeer de toast met de avocado, leg de zalm en het eitje er bovenop. Verdeel de tuinkers bovenop het eitje .
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten