Toast met avocadospread gerookte zalm en ei

Avocado’s zijn heerlijk gezond en je kunt er heerlijk gerechtjes mee maken. En dit is er een van, simpel en snel maak je dit heerlijke brunch of lunch klaar waar je van gaat genieten kan ik wel zeggen.

Ingrediënten

  • 2 sneetjes volkoren brood
  • 1 kleine avocado
  • 1 el hüttenkäse
  • 1 tl citroen
  • Snufje zout
  • Halve komkommer
  • Gerookte zalm
  • 2/3 radijsjes
  • 2 eieren (M)
  • Reuze kappertjes
  • dille

Bereiding

  1. Snijdt de radijsjes dun met bijvoorbeeld een mandoline en leg ze in een bakje. Giet daarbij een eetlepel citroen en laat ze staan.
  2. Snijdt de helft van de komkommer ter grote (in de lengte) van je brood en snijdt met de mandoline of een kaasschaaf er slierten van.
  3. Verwarm een sauspan met water en zodra het water begint te koken leg je rustig de eieren een voor een.
  4. Bak de eieren 6 minuten en zet ze direct over in een bakje met ijskoude water. Laat ze goed afkoelen voor ongeveer 2 minuten.
  5. Maak ondertussen de avocado spread, pureer de avocado met de hüttenkäse, citroen en een snufje zout.
  6. Toast de sneetjes brood aan.
  7. Smeer de avocado spread op het brood.
  8. Leg er de komkommer daksgewijs naast elkaar en daarop de zalm.
  9. Bovenop de zalm leg je een theelepel hüttenkäse.
  10. Verdeel er enkele van de radijsjes op en wat van de dille.
  11. Snijdt de reuze kappertjes doormidden en leg deze ook tussen.
  12. Pel de eieren voorzichtig en snijd ze doormidden en leg ze bovenop.

Eet smakelijk

 

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten

Leave a Comment