Tomaten uit de oven

Deze heerlijke snelle geroosterde halve tomaten staan in een mum van tijd op tafel. Experimenteer ook eens met andere kruiden zoals Italiaanse kruiden.

 

Ingrediënten

  • 4 rijpe tomaten
  • 4 á 5 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 5 á 6 takjes verse tijm
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 takjes rozemarijn 
  • snufje peper 
  • snufje zout  

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC
  2. Snijdt de tomaten doormidden en leg de bolle kant  in ovenschaal
  3. Rits 2 takjes van de tijm over de tomaten en leg de overgebleven tijm en rozemarijn over de tomaten heen.
  4. Verdeel de knoflooktenen, besprenkel het met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  5. Bak ze ongeveer 45 minuten in de oven. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten