Een lekker soepje dat zo op tafel staat. Zonder zakjes of pakjes want die heb je absoluut niet nodig. Gewoon puur…
Ingrediënten
- 500 g gehakt
- 7 á 8 verse tomaten of 2 blikken tomaat
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 1 foelie
- 1 laurierblad
- 1 tablet groentebouillon
- 1 liter water
- 3 el vermicelli
- basilicum blaadjes
- olijfolie
Bereiding
- Snijdt kruislinks de tomaten aan de onderkant en week de tomaten in kokend water voor ongeveer 6 minuten.
- Meng het gehakt met een theelepel zout, peper, oregano en meng dit goed door elkaar en maak er kleine balletje van.
- Haal de tomaten uit het water en verwijder het vel.
- Giet in een soeppan een eetlepel olijfolie, voeg daarbij de uien, tomaten en knoflook en bak dit 10 minuten aan.
- Meng het bouillonblokje met het water en giet dit bij de tomaten voeg daarbij de foelie, laurierblad, peper en eventueel zout naar smaak en laat dit nog 20 minuten koken.
- Verwijder de foelie en het laurierblad en pureer de tomaten.
- Voeg de gehaktballetjes, de vermicelli en de basilicum toe laat dit nog 20 minuten koken.

