Tomatensoep

Een lekker soepje dat zo op tafel staat. Zonder zakjes of pakjes want die heb je absoluut niet nodig. Gewoon puur…

 

Ingrediënten

  • 500 g gehakt
  • 7 á 8 verse tomaten of 2 blikken tomaat 
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 foelie
  • 1 laurierblad
  • 1 tablet groentebouillon 
  • 1 liter water
  • 3 el vermicelli
  • basilicum blaadjes 
  • olijfolie

Bereiding 

  1. Snijdt kruislinks de tomaten aan de onderkant en week de tomaten in kokend water voor ongeveer 6 minuten.
  2. Meng het gehakt met een theelepel zout, peper, oregano en meng dit goed door elkaar en maak er kleine balletje van.
  3. Haal de tomaten uit het water en verwijder het vel.
  4. Giet in een soeppan een eetlepel olijfolie, voeg daarbij de uien, tomaten en knoflook en bak dit 10 minuten aan. 
  5. Meng het bouillonblokje met het water en giet dit bij de tomaten voeg daarbij de foelie, laurierblad, peper en eventueel zout naar smaak en laat dit nog 20 minuten koken.
  6. Verwijder de foelie en het laurierblad en pureer de tomaten.
  7. Voeg de gehaktballetjes, de vermicelli en de basilicum toe laat dit nog 20 minuten koken. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten