Tortilla met paprika en cherrytomaatjes

Met maar enkele ingrediënten zet je deze tortilla zo op tafel en het kan niet mislukken. Ideaal als hoofdgerecht, bijgerecht of bij de tapas. De kurkuma geeft het gerecht een mooie kleur en uiteraard ook smaak.

 

Ingrediënten

  • 3 aardappels middelgroot
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 1 kleine rode paprika in kleine blokjes
  • 2 tenen knoflook fijngehakt of geraspt
  • ¼ tl kurkuma poeder
  • ½ tl gedroogde oregano
  • ½ tl zout of naar smaak
  • Snufje peper
  • 2 el gehakt peterselie
  • 5 eieren (M)
  • 6 cherrytomaatjes

Ronde ovenschaal 23 cm

Bereiding

  1. Schil en snijdt de aardappels in kleine blokjes en kook ze in ruim water tot ze net gaar beginnen te worden. Giet ze af en laat ze afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 180ºC
  3. Verwarm een koekenpan met de olie en voeg hierbij de uien en de paprika en laat dit 1 minuut aanbakken.
  4. Voeg hierbij de knoflook, aardappels, kurkuma, oregano, zout, peper en peterselie en bak dit nog 2 minuten.
  5. Kluts de eieren in een ruime kom. Voeg hierbij nog een snufje zout en peper naar smaak.
  6. Giet het aardappel mengsel bij de eieren en roer het voorzichtig door.
  7. Vet een ronde ovenschaal met neutrale olie.
  8. Giet het mengsel in de ovenschaal.
  9. Snijdt de tomaatjes doormidden en verdeel de tomaatjes bovenop en druk ze iets aan.
  10. Zet het in de oven voor 25 a 30 minuten.

 

 

 

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten