Turkse pizza, een populair gerecht uit de Turkse keuken, deze wordt ook wel lahmacun genoemd. Een lekkere pizza met een dunne bodem.
Ingrediënten
Voor het deeg
- 400 g bloem
- 1 tl zout
- 1 el gist
- 1 tl suiker
- 120 ml lauwwarm water
De vulling
- 500 g lamsgehakt of rundergehakt
- 1 tomaat
- 1 ui
- 1 rode paprika
- handvol peterselie
- 2 el paprika puree of tomatenpuree
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- ½ tl chili vlokken
- 1 tl zout
- ½ tl peper
Garnering
- ijsbergsla
- tomaat
- rode ui
- sambal
- knoflooksaus
Bereiding
- Meng in een kom het water met de gist en de suiker. Laat dit 5 minuten staan.
- Voeg de bloem toe en kneedt het tot een deegbal, dit kan zowel met de hand als met de keukenmachine. Laat het deeg 1 uur rusten.
- Snijdt ondertussen de paprika, tomaat en ui in grove stukken en doe dit in een mini blender. Voeg ook de peterselie erbij en pureer dit fijn. Druk het overtollige vocht eruit.
- Meng het gehakt met de paprika mengsel, olie, chili vlokken, zout en peper en meng dit goed door elkaar.
- Verdeel het deeg in 4 á 5 bollen en leg ze op het aanrecht met bloem en een doek over het deeg.
- Neem één voor één deegbal en rol deze uit met een deegroller.
- Verwarm op laag vuur een koekenpan of gebruik een pizza-pan als je die hebt.
- Verdeel het gehaktmengsel over het deeg en zet dit in een koeken- of pizza-pan.
- Plaats een deksel erop en bak dit ongeveer 5 á 6 minuten of totdat je ziet dat de bovenkant gaar is.
- Na het bakken van de pizza zet je de pizza over in een schaal en bedek deze met aluminiumfolie zodat de bodem warm blijft en de pizza straks makkelijk op te rollen is. Herhaal dit bij het overige deeg.
- Verdeel de sla, tomaat en ui en indien gewenst sambal en knoflooksaus erover en rol de pizza op.

