Uienringen

Uienringen, ooh ze zijn zo lekker en crispy, huisgemaakte uienringen, wie kan dat weerstaan. Heerlijk als bijgerecht bij een hamburger of als snack. En het leuke is dat ze niet moeilijk te maken zijn.

 

Ingrediënten

  • 1 grote ui of 2 kleine uien
  • 1 ei
  • 2 el bloem
  • 185 ml melk
  • 125 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl zout
  • snufje peper
  • 200 g panko of broodkruim
  • olie om in te frituren  

Bereiding

  1. Snijdt de uien in dikke ringen en maak ze los van elkaar.
  2. Meng met een garde het ei met de melk en 2 eeltlepels bloem, zout en peper.
  3. Doe de overige bloem in een andere bord en de panko of broodkruim ook op een aparte kom. 
  4. Verwarm ondertussen de olie in een frituurpan of wok. Check de olie of het heet genoeg is door een beetje panko of broodkruim erin te gooien. 
  5. Haal de uienringen eerst door de bloem, dan het eimengsel en door de panko. Daarna weer door het eimengsel en dan weer door de panko en zet ze direct in de olie. 
  6. Frituur ze goudbruin en zet ze daarna op een rooster. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten