Vanille panna cotta

Panna cotta, dit is echt een dessert die je ruim van te voren kan maken als je grote bezoek hebt en waar je geen omkijken naar hebt. Het meeste tijd zit hem in het opstijven in de koelkast. En je maakt er zeker indruk mee.

 

Ingrediënten

  • 200 ml slagroom
  • 200 ml melk
  • 40 gram suiker
  • 1 vanille stokje
  • 3 blaadjes 

Voor de frambozen coulis 

  • 300 g frambozen
  • 2 ½ el suiker
  • 1 el water  

Bereiding 

  1. Doe de gelatine in het water en zet het aan de kant.
  2. Doe de slagroom, melk en de suiker in de pan. Snijdt het vanillestokje doormidden en schraap het vanillepulp eruit en voeg dat bij de melk. Zet het op laag vuur totdat de suiker gesmolten is, zorg dat de melk niet gaat koken.
  3. Haal de pan van het vuur en doe de gelatine erbij en roer goed door.
  4. Schenk het dan in 4 kleine glazen en zet het ongeveer 4 uur in de koelkast. 
  5. Voor de coulis doe de frambozen, suiker en het water in een steelpan. Breng dit aan de kook op middelhoog vuur en kook dit 4 minuten. 
  6. Zeef de frambozencoulis en laat het afkoelen.
  7. Serveer met een scheut van de frambozen coulis en vers fruit. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten