Vers gebakken brood

Het blijft een voldaan gevoel te geven om je eigen brood te bakken. Niks is lekkerder dan vers gebakken brood. Het is niet moeilijk, kost alleen wat tijd om te laten rijzen. Maar is het zeker waard.

 

Ingrediënten

  • 340 ml lauwwarm water
  • 1 ½ el gist
  • 1 tl suiker
  • 450 g bloem
  • ½ tl zout
  • Extra bloem

 

Bereiding

  1. Meng in een kom het water met de suiker en gist, roer het goed door en zet aan de kant voor 10 minuten.
  2. Giet de bloem en het zout in een mixer en het gistmengsel en zet de mixer aan. Laat de mixer het deeg 10 minuten kneden.
  3. Zet het deeg in een kom en dek het af met een vochtige theedoek voor 1 uur en 30 minuten om te rijzen.
  4. Bestuif het werkblad met bloem en kneed het deeg 3/4 keer met de hand en rol het deeg in de lengte van de bakvorm.
  5. Bestuif een bakvorm met bloem.
  6. Til voorzichtig het deeg en leg het in de bakvorm.
  7. Bestuif de bovenkant met extra bloem en snijd er 5 schuine strepen met een scherp mes.
  8. Dek het deeg weer met een vochtige theedoek en laat het 1 uur rijzen.
  9. Verwarm de over voor op 230ºC
  10. Bak het brood 20 a 25 minuten totdat het brood goudbruin is.
  11. Laat het brood goed afkoelen voordat je het aansnijdt.

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten