Vruchtencake (kerstcake)

Een goed gevulde kerstcake vol gedroogde vruchten en noten maakt deze cake extra speciaal en ontzettend lekker. Door het lang te laten weken van de vruchten in cranberry sap wordt de cake niet droog. Een aanrader om met kerst deze vruchten cake te maken voor je familie. Ook heerlijk voor het ontbijt met een laagje boter.

Ingrediënten

Voor de vruchtenmengsel

  • 60 g gedroogde cranberries
  • 60 g gedroogde pruimen
  • 60 g gedroogde abrikozen
  • 60 g gedroogde vijgen
  • 60 g rozijnen
  • 50 g amandelen (ongezout)
  • 50 pecannoten

Voor het beslag

  • 130 g boter
  • 100 g lichtbruine suiker
  • 40 ml zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • Mespuntje kaneel
  • 250 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl baksoda
  • 100 ml cranberry sap

Bereiding

  1. Week alle gedroogde vruchten in een kom met de cranberries sap en laat dit 1-2 uur staan.
  2. Verwarm de oven voor op 175ºC
  3. Mix in een schone kom de boter met de suiker goed door.
  4. Giet de olie toe en de eieren een voor een erbij en blijf tussendoor mixen.
  5. Voeg de rasp van de sinaasappel en mix het door.
  6. Zeef de bloem samen met de bakpoeder, baksoda, kaneel, nootmuskaat en de kardemom door het eimengsel
  7. Zeef de gedroogde vruchten goed en meng het door het beslag met een spatel.
  8. Giet de cranberry sap erbij en mix het nog kort door.
  9. Verdeel het beslag in een cakevorm met bakpapier en bak de cake 50 minuten, check tussendoor met en saté prikker of de cake gaar is.
  10. Haal de cake uit de oven laat het afkoelen.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten