Waldorfsalade

Een heerlijke waldorfsalade, fris vol knapperige groentes en fruit. Lekker als bijgerecht of salade voor de lunch. En het staat zo op tafel. Ook erg leuk om in glaasjes te  serveren.

 

Ingrediënten

  • 80 g knolselderij
  • 80 g winterpeen
  • 2 witlof
  • 1 grote appel
  • 1 tl citroensap
  • 150 g rode pitloze druiven
  • Walnoten
  • 1 el gembersiroop

Voor de dressing

  • 2 el zure room
  • ½ tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 1 el mayonaise
  • snufje zout

Bereiding

  1. Snijdt de knolselderij in dunne plakken of gebruik een mandoline. Snijd daarna de plakken julienne en zet dit in een ruime kom.
  2. Doe dit ook met de wortels en de appels en de een witlof voeg dit ook in de kom.
  3. Was en snijdt de druiven doormidden en voeg ze in de kom.
  4. Rooster de walnoten in een koekenpan en laat ze afkoelen, hak ze grof.
  5. Voeg er de citroensap bij en de gembersiroop en meng het goed door.
  6. Voor de dressing alle ingrediënten en doe dit in een kom apart
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten

Leave a Comment