Wentelteefjes (French toast)

Heb je nog wat oud brood over, dan is dit recept er ideaal voor. Het kan met elk soort brood maar ik vind dit het lekkerste met brioche. Lekker geweekt brood in melk en ei jammie…. En binnen no time op tafel. 

 

Ingrediënten

  • 400 ml melk 
  • 2 eieren 
  • 1 tl vanille extract of 1 zakje vanille suiker 
  • snufje zout 
  • ½ tl kaneel 
  • 4 á 5 sneetjes brioche 
  • boter om in te bakken 
  • aardbeien 
  • 3 el suiker 
  • 1 tl kaneel 

 Bereiding 

  1. Klop het ei met de melk, suiker, zout, vanille extract en kaneel in een grote diep bord. 
  2. Snijdt de brioche in dikke plakken en wentel ze in het eimengsel. Laat ze 1 minuut per kant in het eimengsel en keer ze dan om. 
  3. Verhit een ruime koekenpan op middelhoog vuur met een klontje boter en bak de wentelteefjes goudbruin aan. 
  4. Meng op een bord de suiker met kaneel en meng dit door elkaar. 
  5. Leg de wentelteefjes na het bakken op de suiker met kaneel. Doe dit aan beiden kanten. 
  6. Serveer ze met aardbeien of fruit naar smaak. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten