Witte asperges met zalm en bearnaisesaus

Als het asperges seizoen er weer is dan zou ik zeggen ga ze halen en maak dit heerlijke klassieke gerecht, witte asperges met zalm en bearnaisesaus met een eventuele eigen twist.

Ingrediënten

  • 550 g asperges
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 zalm moten
  • Zout naar smaak
  • Snufje peper

Voor de bearnaisesaus

  • 2 eidooiers
  • 1 el citroensap
  • 1 el water
  • 100 g boter
  • Zout naar smaak
  • 3 el koud water

Bereiding

  1. Kook de asperges in ruim water met het groentebouillon met zout, prik tussen door om te checken of ze gaar zijn.
  2. Voor de bearnaisesaus smelt de boter op laag vuur en zet dat over in een maat beker, laat het eiwitten achter.
  3. verwarm een pan met een laag water en leg daarop een hittebestendig kom.
  4. Doe de eidooiers in de kom en begin met kloppen tot het dikker wordt.
  5. Voeg de citroen en klop nog kort door. Haal de kom van het vuur en giet langzaam de gesmolten boter toe en blijf goed door kloppen. voeg het wat toe en klop het nog kort door. Maak het op smaak met zout.
  6. Verwarm een koekenpan met een scheutje olie en bak de zalmmoten aan beiden kanten aan.
  7. Serveer de asperges op een grote bord met de zalm en giet de bearnaisesaus erover.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten