Wontonsoep

Homemade wontons zijn niet moeilijk te maken. En als je teveel hebt kun je ze gewoon invriezen en gebruiken wanneer je wil. Een vulling met kip en gambas maakt het erg lekker, maar je kunt ook andere vleessoorten gebruiken. Of kiezen voor een vegetarische, die ik zeker nog op de blog ga zetten.

 

Ingrediënten

  • 1 pak wonton vellen (Aziatische winkel)
  • 1 liter water
  • 2 tabletten kippenbouillon
  • 1 el fish sauce
  • 3 schijfjes gember met schil
  • 2 lente-uitjes   
  • 2 mini paksoy
  • handvol koriander

Voor de vulling 

  • 235 g gamba’s
  • 2 stuks kippendijen
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 10 g gember geraspt 
  • 3  lente-uitjes gehakt 
  • 1 ½ el soja saus
  • 1 tl fish saus
  • ½ tl sesam olie 
  • 1 ½ tl maïzena 

Bereiding 

  1. Doe in een hakmolen de gambas, knoflook, lente-uitje, soja saus, fish saus, sesam olie en pureer het. Zet het over in een kom.
  2. Pureer nu de kippendijen en doe dit bij het gambamengsel samen met de maïzena en meng dit goed door elkaar.
  3. Leg een wontonvel op het aanrechtblad met een punt naar je toe. Leg er ongeveer 1 ½  tl van het gambamengsel in het midden. Smeer met je vinger water aan de zijkanten en vouw het dicht. Er mag geen lucht tussen zitten. Je hebt nu een driehoek. Smeer nu een punt van de wonton met water en breng nu de beiden punten naar elkaar en druk ze met je vinger dicht. 
  4. Verwarm een pan met water met de kippenbouillon tabletten en voeg daarbij schijfjes gember met de fish sauce en stroken lente-uitjes en laat dit 30 minuten koken. 
  5. Verwijder de lente-uitjes en de gember.
  6. Giet voorzichtig de wontons en de mini paksoy in zijn geheel in de pan en laat dit 20 minuten koken.
  7. Garneer voor het serveren met verse korianderblad en lente-uitjes.  
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten