Worteltaart

Een heerlijk gevulde worteltaart, gedecoreerd met marsepein. Zeker de moeite waard om een keer op tafel te zetten.

 

Ingrediënten

  • 250 g bloem 
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda
  • snufje zout
  • 3 eieren
  • 180 g suiker
  • 2 el geraspte sinaasappelschil
  • 120 ml zonnebloem olie
  • 2 wortels geraspt
  • 50 g rozijnen  

Voor het glazuur 

  • 250 g boter
  • 3 el melk
  • 150 g poedersuiker
  • 2 el vanille extract  

Voor de versiering 

  • Marsepein
  • Food collor (geel)
  • dille  

Springvorm 24 cm

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC 
  2. Vet de bakvorm en bekleed met bakpapier.
  3. In een kom zeef de bloem met de bakpoeder, baksoda en het zout. 
  4. Voeg de boter in een kom en mix dit glad. Voeg de suiker en mix 3 minuten door. Giet èèn voor èèn de eieren bij de botermengsel en de sinaasappelschil en klop het door.
  5. Giet de olie bij het mengsel en klop het kort door. Dan de bloem erbij en verder mengen met een spatel.
  6. Verdeel de geraspte wortel en de rozijnen bij het mengsel en spatel dit weer door.
  7. Giet het deeg in een bakvorm en bak het 1 uur en laat de cake afkoelen.
  8. Voor het glazuur mix de boter glad voor ongeveer 10 minuten. Voeg dan de suiker, vanille extract en de melk erbij en mix door.
  9. Snijdt de cake door midden in twee gelijke stukken. Besmeer de onderste laag van de cake met het glazuur en leg de andere helft erbovenop. Smeer de bovenkant en rondom een dunne laag met het glazuur en strijk het mooi glad.
  10. Zet de taart in de koelkast voor ongeveer 30 minuten.
  11. Smeer weer een laag van het glazuur over de hele taart en zet het weer in de koelkast.
  12. Voor de versiering van de worteltjes, kneed je het marsepein met je handen zacht. Voeg 8 druppels of totdat je ziet dat je de juiste kleur hebt bereikt en kneedt verder met je handen.
  13. Vorm er kleine worteltjes van. Met een satéstokje kun je er lijnen op drukken. Maak een klein gaatje aan de bovenkant van het worteltje en stop daar een strookje dille in.  Verspreid de worteltjes aan de bovenkant van de taart.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten