Zaalouk (warme aubergine salade)

Zaalouk is een bekend gerecht in de Marokkaanse keuken die vaak als bijgerecht wordt opgediend. Zaalouk wordt over het algemeen met Marokkaanse brood gegeten zoals vele gerechten. Ik dien het zelf graag op als een dip, en koud is het net zo lekker.

 

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 2 aubergines
  • 1 groene paprika
  • 2 tomaten
  • 1 tl tomaten puree
  • 2 tenen knoflook gesnipperd
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • Bos verse koriander fijngehakt
  • 1 el citroensap
  • Snufje zwarte peper
  • 1 tl zout of naar smaak

Bereiding

  1. Snijd de aubergine in blokjes en stoom dit 7 minuten in een magnetron.
  2. Snijd de paprika en tomaten in kleine blokjes.
  3. Verwarm een pan met olie en voeg daarbij de tomaten, paprika, tomatenpuree en de gestoomde aubergine bij.
  4. Voeg de knoflook, paprikapoeder, kurkumapoeder, komijnpoeder, verse koriander, citroensap, peper en zout en roer dit goed door laat dit 25 minuten koken of totdat het vocht is ingekookt.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten