Zachte taco’s met gamba’s en mangosalsa

Mogelijkheden zijn eindeloos als het om taco’s gaat. En deze zachte taco’s met gamba’s zijn zeker de moeite waard om een keer te gaan maken. De mangosalsa geeft het gerecht een frisse smaak. Als je op zoek bent naar een snel gerecht, dan heb je het nu  gevonden. Lunch of hoofdgerecht het kan beiden.

 

Ingrediënten

  • 180 g gamba’s
  • ¼ tl paprikapoeder
  • ¼ tl komijnpoeder
  • ¼ tl kurkumapoeder
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • ¼ tl uienpoeder
  • ¼ tl chilipoeder
  • ¼ tl zout
  • 3 el olijfolie

 

Voor de mangosalsa

  • Halve mango in kleine blokjes
  • Halve rode peper
  • 1 kleine rode ui in blokjes
  • 2 el verse koriander
  • 2 el citroensap
  • Snufje zout

 

  • 150 g rode kool
  • 1 el citroensap
  • Snufje zout
  • Snufje peper

 

Voor de saus

  • 1 el yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl citroensap
  • Snufje kerriepoeder
  • Snufje peper
  • Zout naar smaak

 

Bereiding

  1. Marineer de gamba’s in de bovenstaande ingrediënten en laat dit 30 minuten staan.
  2. Meng voor de mangosalsa de ingrediënten in een kom en roer het goed door.
  3. Verwarm een koekenpan met 2 eeltlepels olie en bak de gamba’ 1 minuut aan beiden kanten. Verschilt wel  grote van de gamba’s
  4. Vouw de tortilla’s in de taco vorm en leg ze naast elkaar op een ovaal bord. Zet aan beiden kanten de helft van een limoen zodat de tortilla’s blijven staan.
  5. Meng de ingrediënten voor de saus en zet dit aan de kant.
  6. Vul de tortilla’s eerst met wat rodekool, de gamba’s, de mangosalsa en wat saus erover.
  7. Serveer met de zelfgemaakte saus of sriracha.

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten