Zalm in dille roomsaus

Zalm in dille roomsaus een easy en lekker gerecht die zo op tafel staat. Heerlijk romig met verse dille en een vleugje citroensap. Perfect gerecht als je niet lang in de keuken wil staan. Lekker met gebakken krieltjes en een simpele salade en je bent klaar.

Ingrediënten

  • 4 zalm moten zonder vel
  • 1 el neutrale olie
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 100 ml room (bijv. bleu band)
  • 1/2 groentebouillon blokje
  • 200 ml heet water
  • Bosje verse dille
  • 1 el citroensap
  • 1 tl maïzena
  • 1 tl koud water
  • Snufje peper

Bereiding

  1. Verwarm een koekenpan met 1 eeltlepel olie.
  2. Maak de zalmmoten op smaak met zout en peper en bak ze aan allen kanten goudbruin op hoog vuur.
  3. Haal de zalm uit de koekenpan en zet dit op een bord.
  4. Bak de knoflook licht aan in de overgebleven olie in de koekenpan.
  5. Giet de room erbij, roer het goed door.
  6. Meng de groentebouillon met heet water en giet dit bij de room.
  7. Meng de maïzena met 1 tl water en roer dit door bij de room.
  8. Hak de dille en roer dit ook in de pan . Laat dit 5 minuten koken.
  9. Leg de zalm weer terug in de pan giet de citroensap erover.
  10. Laat dit nog 1 minuut op laag vuur koken.
  11. strooi nog wat verse dille over de vis en serveer.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten